Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ – Η πρώτη αποτίμηση Τσίπρα για τον προσυνεδριακό διάλογο -Η στρατηγική

 Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ – Η πρώτη αποτίμηση Τσίπρα για τον προσυνεδριακό διάλογο -Η στρατηγική

Πέρα από τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διπλή κρίση της πανδημία και της πλέον «επίμονης» ακρίβειας – «παροδική» μέχρι πριν λίγα 24ωρα σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη – ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη δηλώνει ότι θα επιμείνει στη δια ζώσης επαφή με τους πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μετριοπαθή λόγο στις περιοδείες του βάζει ανοιχτά όλο και πιο συχνά το ζήτημα της προβολής και αναμετάδοσης των θέσεων του κόμματος από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει ένα πρώτο απολογισμό της έως τώρα πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο κοινοβουλευτικό όσο όμως και στο κοινωνικό πεδίο. Πρόκειται για μια συνεδρίαση που θα θέσει επί τάπητος τα ανοιχτά ζητήματα στην προσυνεδριακή διαδικασία με μια αποτίμηση της επαφής των στελεχών και των κλιμακίων ανά την Ελλάδα.

  • Το κλίμα που εισπράττει η Κουμουνδούρου από τις επισκέψεις στην επαρχία και τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας είναι θετικό και δημιουργεί προσδοκίες ανάκαμψης.

Χαρακτηριστικό είναι το αίσθημα του «γεγονότος» που επικρατεί στους κατοίκους της κάθε περιφέρειας και ιδιαίτερα των ομιλιών του του κ. Τσίπρα σε κάθε μεγάλη πόλη. Στη Λάρισα για παράδειγμα η αίθουσα εκδηλώσεων μεγάλου ξενοδοχείου αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και ανάμεσά τους όπως διαπιστώνουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται διαρκώς και άνθρωποι που φθάνουν στις εκδηλώσεις από καθαρό ενδιαφέρον και όχι γιατί είναι απαραίτητα ψηφοφόροι ή φίλοι του κόμματος.

Στην Κουμουνδούρου τα οργανωτικά στελέχη έχουν αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος διείσδυσης στην κοινωνία είναι η απευθείας επαφή. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη δεν αναμεταδίδονται ούτε καν με όρους αντικειμενικής καταγραφής και για το λόγο αυτό έχει κομβική σημασία σε αυτή τη φάση η δουλειά που γίνεται από τα κλιμάκια που προπορεύονται μια και δυο ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μέτωπο για την πανδημία

Τόσο στις παρεμβάσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μια ημέρα πριν την επίσκεψη σε κάποιο νομό όσο όμως και στις ομιλίες του ο κ. Τσίπρας επικαιροποιεί τα μηνύματά του για τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας με αιχμή αυτή την περίοδο τη διπλή κρίση της πανδημίας και της ακρίβειας.

  • Κατά προτεραιότητα σε επίπεδο τακτικής στην πολιτική σκηνή είναι ο φιλόδοξος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κ. Τσίπρα να συγκροτηθεί μέτωπο προτάσεων και κοινών λύσεων για να αντιμετωπιστεί το κυβερνητικό αδιέξοδο με την πανδημία.

Το θέμα τίθεται στις επαφές του με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους υγειονομικούς σειρά έχουν σήμερα οι δάσκαλοι και καθηγητές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα τις εκπαιδευτικές ανατροπές της υπουργού Παιδείας, την αύξηση των μαθητών ανα τμήμα στους 29 μαθητές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αύξησαν σύμφωνα με τις μετρήσεις κατά 70% τα κρούσματα από τα παιδιά στους ενήλικες και κατά συνέπεια και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλματωδώς με τη λογική της διασποράς στο 50+1 μαθητή θετικό στον κοροναϊό για να κλείσει μια τάξη των 30 μαθητών.

Τα κόμματα

Κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης όμως στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΣ αναμένεται να είναι η προσέγγιση των άλλων κομμάτων για τη συγκρότηση του αντικυβερνητικού μετώπου για την πανδημία.

  • Την Κυριακή θα έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στον όμορο χώρο το ΚΙΝΑΛ καθώς θα έχει ξεχωρίσει το ζευγάρι του δεύτερου γύρου με την προσέγγιση και τον τρόπο που αυτή θα γίνει να αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Από τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν μέσα από την κομματική κάλπη θα φανεί και αν θα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που θα επιδιώξει την επαφή για την προσέγγιση με αφορμή την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα