Μήνυση κατά Παπαδημητρίου από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ για την δήλωσή του περί “μπάτσων”- Παρέμβαση Μαξίμου για να πέσουν οι τόνοι

 Μήνυση κατά Παπαδημητρίου από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ για την δήλωσή του περί “μπάτσων”- Παρέμβαση Μαξίμου για να πέσουν οι τόνοι

Εσωκομματικά “μαχαιρώματα” θεωρούν αρκετοί στους κυβερνητικούς κόλπους την επίθεση που δέχεται από συνδικαλιστές της Αστυνομίας ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, ένδειξη της γενικότερης αναταραχής που επικρατεί εσχάτως στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Καλεσμένος σε σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ήταν ο Γρηγόρης Γερακάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο οποίος παραπονέθηκε δημόσια για χθεσινή αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου και αποχώρησε με ύφος από το πλατό.

Ο κ. Γερακαράκος δήλωσε χαρακτηριστικά: Απόρησα χθες, για ποιον λόγο δεν επαναφέρατε στην τάξη τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, τον κ. Παπαδημητρίου, όταν εξύβρισε χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς με τον όρο μπάτσους. Θέλω να ρωτήσω τον Πρωθυπουργό συμφωνεί με τον βουλευτή του; Η ύβρις είναι ύβρις με όποια έννοια και αν το πεις».

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός εισέπραξε την κριτική των παρουσιαστών του ΣΚΑΪ αφού είχε αποχωρήσεις, όμως, το μεσημέρι ήρθε η απάντηση και από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Η αποστροφή «μπάτσοι», η οργή Γερακαράκου και η απάντηση του Μπάμπη  Παπαδημητρίου

Ο βουλευτής της Ν.Δ., με δήλωσή του, εξέφρασε ενόχληση για την κριτική, άφησε (αλίμονο) αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να απαντήσει σε αυστηρό ύφος ότι «δεν σας επιτρέπω όμως να με κατηγορείτε, με τον τρόπο μάλιστα που το κάνατε, όταν σταθερά και αταλάντευτα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι από τους λίγους που υπερασπίζεται χωρίς υπεκφυγές το έργο και κυρίως τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποφασίσει να υποβάλουν μήνυση στον βουλευτή της Ν.Δ, όπως έπραξαν και κατά της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη πριν αρκετό καιρό.

Ωστόσο, κάποιοι βλέπουν “δάκτυλο” από την υπερδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ κατά του βουλευτή στο πλαίσιο του “πολέμου” μεταξύ ομάδων μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο βουλευτής επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, όμως από την άλλη είναι σαφές πως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας έχουν τον τρόπο τους να επιβάλλουν τις απόψεις τους, όπως συνέβη πρόσφατα με το τελεσίγραφο που απηύθυναν κατά της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς, αναγκάζοντας έτσι τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο να υποστηρίξει δημοσίως πως ο ιός δεν μεταδίδεται μεταξύ των αστυνομικών!

Το θέμα Παπαδημητρίου έφθασε στον ίδιο τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλαβε να παρέμβει πυροσβεστικά.

Κατήγγειλε on air τον Παπαδημητρίου και αποχώρησε από το στούντιο – Χαμός στον ΣΚΑΪ (vid)

Η ανακοίνωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δημιουργήσατε σήμερα τηλεοπτικό θέαμα και ότι καταφέρεστε δημοσίως σε βάρος μου διακινώντας τον απαράδεκτο και ψευδή ισχυρισμό ότι θεωρώ “μπάτσους” τους αστυνομικούς. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι “να τρυπήσουμε τους μπάτσους”, αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της αναίτιας επίθεσης εναντίον μου. Δεν σας επιτρέπω όμως να με κατηγορείτε, με τον τρόπο μάλιστα που το κάνατε, όταν σταθερά και αταλάντευτα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι από τους λίγους που υπερασπίζεται χωρίς υπεκφυγές το έργο και κυρίως τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας. Όταν θυμώνετε και κυνηγάτε και προσβάλλετε έναν άνθρωπο, δημοσιογράφο, βουλευτή, καλά θα κάνετε να γνωρίζετε την προσωπικότητα, το έργο του και τη στάση ζωής του. Διαφορετικά με τη συγκεκριμένη στάση σας, επιβεβαιώνετε όσους δηλητηριάζουν τους συμπολίτες μας εναντίον του δύσκολου έργου των αστυνομικών.

Το επεισόδιο έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Εστία”

Εστία

Σχετικά Άρθρα