Τσίπρας: Επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία

 Τσίπρας: Επίσκεψη στη Δ. Μακεδονία

Η Κοζάνη θα είναι ο επόμενος σταθμός των προσυνεδριακών περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του νομού Κοζάνης που πλήττεται, όπως άλλωστε κι ο γειτονικός της Φλώρινας αλλά και η Μεγαλόπολη Αρκαδίας, από τη χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στην Πτολεμαΐδα όπου θα συσκεφθεί με φορείς της τοπικής οικονομίας – κυρίως μικρομεσαίους – για τα προβλήματά τους, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το χωριό του Αγίου Δημητρίου το οποίο πλήττεται ιδιαιτέρως από την ανεργία.

Την Τετάρτη στην Κοζάνη θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη το οποίο με τη σειρά του θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, όπως και με την ηγεσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο με τη σειρά του πλήττεται από την απειλή κλεισίματος σχολών του λόγω έλλειψης φοιτητών εξαιτίας των πολιτικών της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Κλιμάκια του κόμματος θα βρεθούν και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Φλώρινας.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας ξεκινά σήμερα Τρίτη κύκλο επαφών με φορείς για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, την ανεπαρκή διαχείρισή της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν έστω και τώρα για την αποτροπή τόσο χιλιάδων ακόμα απωλειών όσο κι ενός ακόμα καταστροφικού λόκνταουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά τις επαφές του αυτή την εβδομάδα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, ενώ ο κύκλος επαφών με φορείς και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι πεποίθηση, άλλωστε, του κ. Τσίπρα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να παραμερίσουν αντιπαλότητες και να συντονιστούν στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας, που κοστίζει ζωές.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να ανταλλάξει απόψεις για το τι μπορεί να γίνει, για ό,τι γίνεται και για ό,τι πρέπει να γίνει και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με όλες τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, αλλά και τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών στρωμάτων.