ΣΥΡΙΖΑ: Για πρώτη φορά καταθέτουν μάρτυρες σε Εξεταστική Επιτροπή χωρίς να έχουμε πάρει ακόμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα

 ΣΥΡΙΖΑ: Για πρώτη φορά καταθέτουν μάρτυρες σε Εξεταστική Επιτροπή χωρίς να έχουμε πάρει ακόμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα

«Αποκαλυπτική η πρεμιέρα της εξεταστικής επιτροπής, όπου για πρώτη φορά εξετάστηκαν μάρτυρες χωρίς προηγουμένως να έχουν δοθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που ζήτησε σύσσωμη η Αντιπολίτευση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα έγιναν σήμερα στη συνεδρίαση, προσθέτοντας πως πρόκειται για «άλλη μία μεθόδευση της πλειοψηφίας που καταδεικνύει τον πανικό της και τα πραγματικά της κίνητρα για συγκάλυψη».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «όσο και να προσπάθησε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ατράνταχτη απόδειξη των όσων καταγγείλαμε χθες για την ν-τροπολογία, η σημερινή ομολογία Οικονόμου ότι «η ρύθμιση καταλαμβάνει εκκρεμείς καταβολές».

«Εάν πράγματι η διάταξη στην χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. έρχεται όπως ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου, να βελτιώσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις διαφημιστικές καμπάνιες και να κάνει πιο ταχείς και διαφανείς τις διαδικασίες ανάθεσης και πληρωμής, το ερώτημα είναι: για ποιον λόγο δεν ακολουθήθηκε στις μέχρι τώρα αναθέσεις αλλά έδιναν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν; Ομολογούν δηλαδή ότι στην λίστα Πέτσα ο τρόπος που μοίρασαν τα χρήματα ήταν και νομικά εσφαλμένος και αδιαφανής, όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα «πατεντάρουν» την λίστα Πέτσα για πάσα χρήση και κατάχρηση. Καλούμε λοιπόν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί εκθέτει περαιτέρω τους εντολείς του» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα