Χάπι Merck: Ξεκινούν οι δοκιμές στην Βρετανία – Σε ποιους θα χορηγείται

 Χάπι Merck: Ξεκινούν οι δοκιμές στην Βρετανία – Σε ποιους θα χορηγείται

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το χάπι της Merck για τον κοροναϊό, αναμένεται να αρχίσει να παρέχει τη θεραπεία στον πληθυσμό του μέσω μιας εθνικής δοκιμής σε περίπου 10.000 άτομα σύμφωνα με το Bloomberg.

Η μελέτη (που διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) πρόκειται να ξεκινήσει τη στρατολόγηση συμμετεχόντων στις αρχές του επόμενου μήνα, δίνοντας στη χώρα βασικά δεδομένα για το πόσο καλά λειτουργεί το φάρμακο στους εμβολιασμένους.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Τα αποτελέσματα θα επιτρέψουν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας να σχεδιάσει καλύτερα τη διάθεση αντιικών θεραπειών στα άτομα που τις χρειάζονται περισσότερο, ανέφερε το τμήμα υγείας σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Το φάρμακο παρέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα άλλο εργαλείο για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από περίπου ένα χρόνο έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Οι πρώτες κινήσεις κρατών συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, για την εξασφάλιση των χαπιών για τον κοροναϊό έχουν επίσης εγείρει ανησυχία ότι οι φτωχές χώρες που αγωνίζονται να εμβολιάσουν τους πληθυσμούς τους θα μείνουν ξανά πίσω, αν και τόσο η Merck όσο και η Pfizer έχουν συνάψει διεθνείς συμφωνίες αδειοδότησης με στόχο τη διεύρυνση της πρόσβασης.

Το φάρμακο της Merck εγκρίθηκε για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο σε άτομα με ήπιο έως μέτριο Covid και με τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρής ασθένειας.

Σχετικά Άρθρα