Μπιμπίλας για Σερβετάλη: Από τι να τον προστατέψω; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο;

 Μπιμπίλας για Σερβετάλη: Από τι να τον προστατέψω; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο;

Φανερά ενοχλημένος εμφανίζεται ο Σπύρος Μπιμπίλας με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος”.

“Πολλοί ηθοποιοί μη εμβολιασμένοι δουλεύουν στα θέατρα και αν κάποιος απολυθεί και το καταγγείλει πηγαίνουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αν κάποιος δεν το καταγγείλει, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Αυτούς που αφήνει το θέατρο να δουλεύουν χωρίς να είναι εμβολιασμένοι και δεν ανήκουν στο Σωματείο από τι να προστατευτούν; Μου γράφουν στο facebook ότι δεν προστατεύω τον Σερβετάλη. Από τι να τον προστατέψω; Από το ότι εγκατέλειψε ένα θέατρο; Από το ότι δεν είναι μέλος του Σωματείου και δεν θέλει να είναι;” τόνισε ο πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τι λένε ηθοποιοί και παραγωγοί για την απόφαση Σερβετάλη που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Το Σωματείο των Ηθοποιών έχει απευθύνει μια προτροπή προς τους ηθοποιούς να κάνουν τα εμβόλια, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στα θέατρα, σημείωσε ο κ. Μπιμπίλας. “Έχουμε πολλά προβλήματα σε πολλά θέατρα γιατί απολύονται οι μη εμβολιασμένοι και τους προστατεύουμε πηγαίνοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας”, είπε.

Αναφερόμενος στις κριτικές εναντίον του κ. Σερβετάλη στο διαδίκτυο, ο κ. Μπιμπίλας είπε πως αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα social media, σημειώνοντας πως έχει υπάρξει θύμα και ο ίδιος. «Ξέρετε τι bullying έχω δεχθεί επειδή λέω κάντε το εμβόλιο; μέχρι που μου έχουν πει ότι με πληρώνει η κυβέρνηση, που είναι πολύ σαφές ότι εγώ ανήκω στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτό το θέατρο από το οποίο ο κ. Σερβετάλης αποχώρησε θέλουμε να προστατέψουμε τους άλλους ηθοποιούς. Ο παραγωγός είναι από τους πολύ καλούς. Βεβαίως έχει συνυπευθυνότητα που αποφάσισε να ακούσει τον κ. Σερβετάλη και έβαλε αυτούς τους όρους που η εξουσία της αναγνωρισιμότητας του δίνει, γιατί αν ήταν άσημος ηθοποιός δεν θα τολμούσε να πει στον παραγωγό ότι θα σηκωθώ να φύγω αν η κυβέρνηση κάνει αυτό.

Εξαιτίας του ότι είναι πρωταγωνιστής μπορεί και το κάνει. Εμείς προστατεύουμε τους ηθοποιούς από την δουλειά τους, όχι όταν την αφήνουν μόνη τους. Ο παραγωγός είναι πολύ εντάξει, μου είπε ότι θα εξακολουθήσει να πληρώνει τους ηθοποιούς μέχρι να βρει αντικαταστάτη. Σε περίπτωση που δεν βρει θα τους αποζημιώσει», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπιμπίλας σημείωσε πως έχει επηρεαστεί αρνητικά η κίνηση στα θέατρα, αφενός λόγω του ότι ο κόσμος φοβάται, αφετέρου έχουν παίξει ρόλο «τα αλλοπρόσαλλα μέτρα της κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό και κάθε βδομάδα παίρνει άλλα μέτρα, μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση του χάους».

«Εγώ δικαιολογώ την κυβέρνηση που είναι σε πανικό, γιατί σε τέτοιο χάλι που βρισκόμαστε με την συνυπευθυνότητα του λαού, τι να κάνει; Αλλά να μπαίνεις στο θέατρο φιμωμένος που δεν μιλάς και στο μπαρ αφίμωτος, αυτό δεν είναι αλλοπρόσαλλο;» κατέληξε κ. Μπιμπίλας.