Κλιμακώνεται η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας: Το Κρεμλίνο απορρίπτει το σενάριο εισβολής – Σε επιφυλακή οι Αμερικάνοι

 Κλιμακώνεται η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας: Το Κρεμλίνο απορρίπτει το σενάριο εισβολής – Σε επιφυλακή οι Αμερικάνοι

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και πλοία έκαναν ασκήσεις για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων σε ναυτικές βάσεις και αεροπορικές επιδρομές στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Interfax την Τετάρτη, καθώς η γειτονική Ουκρανία διεξήγαγε επίσης πολεμικές ασκήσεις.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο υψηλής έντασης για την Ουκρανία, με Ουκρανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανή ρωσική επίθεση στον νότιο γείτονά της, μια πρόταση που το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ψευδή.

Τα “αποκαλυπτήρια” του think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας:Συστράτευση με τα καλύτερα μυαλά της χώρας

“Περίπου 10 πληρώματα αεροσκαφών και πλοία της ναυτικής βάσης Νοβοροσίσκ του στόλου της Μαύρης Θάλασσας… συμμετείχαν σε αυτήν την άσκηση μαχητικής εκπαίδευσης”, ανέφερε το Interfax επικαλούμενο το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi ήταν μεταξύ των αεροπλάνων που έκαναν πρόβες πώς να απαντήσουν σε εχθρικές αεροπορικές επιθέσεις με εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας σε συνεργασία με τον στόλο , ανέφερε.

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εδρεύει στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Το Κίεβο θέλει η Ρωσία να τον παραδώσει πίσω.

Η Ουκρανία, η οποία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά και λέει ότι η Λευκορωσία μπορεί να στείλει μετανάστες στα σύνορά της, ξεκίνησε την Τετάρτη επιχείρηση για την ενίσχυση των συνόρων της, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών ασκήσεων για αντιαρματικές και αερομεταφερόμενες μονάδες.