Προς τέταρτη δόση στο Ισραήλ – “Το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κοροναϊού” λένε οι ειδικοί

 Προς τέταρτη δόση στο Ισραήλ – “Το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κοροναϊού” λένε οι ειδικοί

Μετά την τρίτη, έρχεται και τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό στο Ισραήλ…

Ο καθηγητής , Νάχμαν Ας. εκτιμά ότι οι Ισραηλινοί πιθανό να πρέπει να λάβουν επιπλέον αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού καθώς μειώνεται η προστασία των εμβολίων.

«Οι Ισραηλινοί θα πρέπει να λάβουν μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τη COVID-19 κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς πέφτουν τα επίπεδα αντισωμάτων. Είναι μάλλον θέμα χρόνου και το ερώτημα είναι πότε . Αν το εμβόλιο μας παρείχε προστασία για ένα χρόνο, θα ήμασταν ευτυχείς…», υποστήριξε ο καθηγητής σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία

«Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα το εμβόλιο δεν θα μας προστατεύει για χρόνια έναντι του κοροναϊού, ακόμη και η αναμνηστική δόση, και θα πρέπει να συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ελπίζω να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο ή περισσότερο».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι, τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας είναι ανησυχητικά καθώς ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας – που δείχνει πόσα άτομα κατά μέσο όρο μολύνει έναν μόνο φορέας του ιού – ξεπέρασε το 1 για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

«Ο αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφθασε στο 1,02 το περασμένο Σάββατο γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η πανδημία μπορεί να επιστρέφει στο Ισραήλ μετά από εβδομάδες σταθερής μείωσης των κρουσμάτων του κοροναϊού», υπογράμμισε.

Μέχρι στιγμής, από τα 9,3 εκατομμύρια των Ισραηλινών, περίπου 6 εκατομμύρια πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως και άλλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη μια τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Σχετικά Άρθρα