Η πρώτη εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα σε Android και iOS

 Η πρώτη εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα σε Android και iOS

Μόλις πριν από ένα περίπου μήνα, κυκλοφόρησε επισήμως στο Google Play Store η πρώτη επίσημη εφαρμογή για σεισμούς στον Ελληνικό χώρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Όπως ενημερώνει ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στο Play Store και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για συσκευές iPhone.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. ωστόσο καμία δεν είναι η επίσημη. Η επίσημη εφαρμογή είναι αυτή που μόλις κυκλοφόρησε, όλες οι άλλες αντλούν τα δεδομένα (μάλλον κλέβουν) τα δεδομένα από το Γεωδυναμικό. Δεν έχει διαφημίσεις, είναι εντελώς δωρεάν, ωστόσο έχουμε ένα μικρό παράπονο. Δεν στέλνει ειδοποίηση για νέους σεισμούς που γίνονται. H Η εφαρμογή μπορεί να αναζητηθεί με τον όρο seismicity ή μπορείς να την βρεις εδώ.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε σχετικά: Επειδή παρατηρώ ότι πολλοί από εσάς ανεβάζουν χάρτες για σεισμούς από διάφορες άσχετες εφαρμογές σας λέω ότι όλοι αυτοί οι «πάροχοι» παίρνουν (Για να μην πω καμιά χειρότερη λέξη) δεδομένα από το Γεωδυναμικό το οποίο πρόσφατα έχει κατασκευάσει και την δική του εφαρμογή την οποία μπορείτε να κατεβάσετε για Android τηλέφωνα ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iPhones.

Πηγή: techmaniacs.gr

Σχετικά Άρθρα