Στο “Παίδων” από τις φυλακές Κορυδαλλού 2χρονο με κοροναϊό

 Στο “Παίδων” από τις φυλακές Κορυδαλλού 2χρονο με κοροναϊό

Εξι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν θετικές στον κοροναϊό, όπως επίσης και ένα νήπιο ηλικίας περίπου δύο ετών, σύμφωνα με την «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» που καταγγέλλει ότι ο ιός καλπάζει στα σωφρονιστικά ιδρύματα χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι το παιδί νοσηλεύεται στο «Παίδων» -αλλά δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των κρουσμάτων- όπως και ότι ολόκληρη η φυλακή μπήκε σε καραντίνα.

Παγώνη κατά Εξαδάκτυλου για τα νοσήλια των ανεμβολίαστων – “Είναι γιατρός και όχι φερέφωνο οικονομικών συμφερόντων”

Παράλληλα, «στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού ψυχικά ασθενείς νοσούντες με κορονοϊό βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους κατάσταση, αλλά και για τη χρόνια αγωγή τους».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κατάσταση είναι τραγική στις φυλακές Τρικάλων. «Όπως μας πληροφόρησαν κρατούμενοι, η Γενική Γραμματέας έδωσε εντολή να μπουν όλοι –νοσούντες και μη- σε καραντίνα, κάτι στο οποίο οι κρατούμενοι αντέδρασαν. Δε νοείται να συμβιώνουν ο ένας επάνω στον άλλον στους ίδιους θαλάμους και κελιά νοσούντες και μη, και στη συνέχεια να υπάρχει απαίτηση από τους ιθύνοντες να απομονωθούν οι πάντες, αντί να έχει ήδη δημιουργηθεί σε κάθε κατάστημα κράτησης ειδική πτέρυγα για τα θετικά κρούσματα και την καραντίνα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Πρωτοβουλία καταγγέλλει επίσης την απουσία μέριμνας για άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα, όπως παιδιά και ανθρώπους ψυχικά ασθενείς, καθώς και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τονίζοντας «το μέγεθος της αδιαφορίας και αναλγησίας του υπουργείου και της κυβέρνησης για τη ζωή όλων των  κρατουμένων, που προσπαθούν όπως μπορούν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν να προστατευτούν από τον κορονοϊό στις ελληνικές φυλακές».

«Η ευθύνη για την υγεία και τη ζωή των κρατουμένων που βαρύνει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής αλλά και τους ιεραρχικά ανώτερούς της είναι υπαρκτή και τεράστια, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες η τραγική κατάσταση στις φυλακές να συσκοτιστεί και να καλυφθεί από απόλυτο σκοτάδι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα