Αλλάζουν ωράριο τα καταστήματα

 Αλλάζουν ωράριο τα καταστήματα

Οι νέοι κανόνες επηρεάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, στο πλαίσιο της επέκτασης του κυλιόμενου ωραρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα μαγαζιά θα ανοίγουν αργότερα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Ειδικότερα, θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος θα εξειδικεύσει τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους επόμενους δύο μήνες.

Από Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε θέατρα και σινεμά, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα. Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια και καταστήματα τροφίμων.

Στις εκκλησίες, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπαίνουν με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό, όπως επανέλαβε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με φαρμακεία, και τα σούπερ μάρκετ, όλοι οι ενήλικες μη εμβολιασμένοι πολίτες, θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα