Οργή προκαλούν οι εικόνες από τον τραυματισμένο αντιστασιακό Νίκο Μανιό – Η επίθεση που δέχτηκε στο Πολυτεχνείο (vid)

 Οργή προκαλούν οι εικόνες από τον τραυματισμένο αντιστασιακό Νίκο Μανιό – Η επίθεση που δέχτηκε στο Πολυτεχνείο (vid)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε ο αντιστασιακός Νίκος Μανιός στην Πύλη του πολυτεχνείου, ενώ οι φωτογραφίες από το ματωμένο χέρι του προκαλούν οργή.

Ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστής της ΕΔΑ και αντιστασιακός δέχτηκε προπηλακισμό και χτυπήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου όταν προσπάθησε να αποτίσει φόρο τιμής και να καταθέσει στεφάνι για τους νεκρούς της ηρωϊκής εξέγερσης.

Παρά τον τραυματισμό του ο Νίκος Μανιός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

https://twitter.com/atromitos57/status/1460936538209112064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1460936538209112064%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.avgi.gr%2Fkoinonia%2F401095_ubris-htypisan-ton-antistasiako-niko-manio

«Η επίθεση που δέχτηκε ο Νίκος Μανιός έχει προκαλέσει κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο “μάγκας” και επίδοξος πορτιέρης του Πολυτεχνείου να ντρέπεται για αυτές τις εικόνες.

Ο αγωνιστής Νίκος Μανιός, με τη γνωστή αντιδικτατορική δράση, χτυπημένος σήμερα από αυτούς που νομίζουν ότι αυτοδίκαια αποφασίζουν ποιος δικαιούται να τιμά το Πολυτεχνείο. Ντροπή! Οφείλουν όλες οι οργανώσεις να πάρουν θέση. Να απομονωθεί πολιτικά η αλητεία» τονίζει ο Νίκος Παππάς.

«Κανείς όψιμος και αυτόκλητος «ιδιοκτήτης» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κανείς δήθεν ιδεολογικά καθαρός “πορτιέρης” δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τον Νίκο Μανιό, πολύτιμο σύντροφο αλλά κυρίως αγωνιστή και μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, να καταθέσει στεφάνι και να τιμήσει την ιστορική αυτή επέτειο. Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες ανιστόρητες ύβρεις δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, παρά στο περιθώριο, εκεί που τις τοποθετεί αναπόφευκτα η κοινωνία» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.