Βόρεια Ελλάδα – 37 παιδιά σταμάτησαν το σχολείο επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές

 Βόρεια Ελλάδα – 37 παιδιά σταμάτησαν το σχολείο επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για παιδιά στην Βόρεια Ελλάδα που σταμάτησαν να πηγαίνουν σχολείο επειδή οι γονείς τους είναι αρνητές του κοροναϊού και αρνούνται να κάνουν self test στα παιδιά τους ή να τους αναγκάσουν να φορέσουν μάσκα.

Σύμφωνα τη Voria.gr, βάσει των επίσημων καταγραφών, συνολικά 37 παιδιά από την Κεντρική Μακεδονία στερούνται το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τους υπόβαλλουν σε self test ή/και δεν τους αφήνoυν να φορούν μάσκες, όπως προβλέπεται, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολικές τάξεις.

Αυτοδυναμία ή συνεργασία; Το “κρυφό” μήνυμα μιας δημοσκόπησης ανοίγει τη συζήτηση…

Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, είναι στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 31 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έπαψαν να παρακολουθούν μαθήματα καθώς οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ακόμα έξι παιδιά από τις Σέρρες δεν παρακολουθούν μαθήματα, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες. Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή καταβολής μισθού.