ΣΥΡΙΖΑ: Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενουςΣ

 ΣΥΡΙΖΑ: Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενουςΣ

Η κοινή δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, μετά την επίσκεψή τους στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματισμένοι εργαζόμενοι μετά το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό:

Επισκεφτήκαμε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για να ενημερωθούμε για την κατάσταση της υγείας των εργαζόμενων που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στον Ηλεκτρικό.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ανταποκρίθηκε άμεσα και περιθάλπει τους τραυματίες.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες και με τον τραγικότερο τρόπο, με την απώλεια δηλαδή ανθρώπινης ζωής, τίθεται υπό αμφισβήτηση η επάρκεια στη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μετά από μια σειρά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση των σχετικών προβλέψεων και ο αυστηρός έλεγχος για την εφαρμογή τους.

Η ελαστικοποίηση της εργασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει επιφέρει τη χαλάρωσή τους.

Αναμένουμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του σημερινού θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. οφείλει να φροντίσει για την πλήρη στήριξη της οικογένειας του θανόντος εργαζόμενου, καθώς και των τραυματισμένων, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά.