Αυστρία – Μισό εκατομμύριο πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν υπό το φόβο του lockdown

 Αυστρία – Μισό εκατομμύριο πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν υπό το φόβο του lockdown

Ο αυστριακός καγκελάριος Σάλενμπεργκ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την πορεία του λοκντάουν ανεμβολίαστων, εφόσον μισό εκατομμύριο πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν.

“Το λοκντάουν για ανεμβολίαστους αποδίδει ήδη”, δηλώνει ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP: “Την περασμένη εβδομάδα εμβολιάστηκαν επιπλέον 500.000 άνθρωποι. Είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε”.

Σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο πολλοί Αυστριακοί έσπευσαν να εμβολιαστούν, όταν πληροφορήθηκαν για το επικείμενο λοκντάουν μη εμβολιασμένων, το οποίο ισχύει από χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Το μέτρο έχει διάρκεια κατ’ αρχήν δέκα ημερών και αφορά όλους τους άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο. Στους ανεμβολίαστους επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι μόνο για να αγοράσουν απαραίτητα τρόφιμα, να εργαστούν, να πάνε στο γιατρό και να αθληθούν. Πρόσφατα η αυστριακή κυβέρνηση έλαβε πρώτα περιοριστικά μέτρα ειδικά για ανεμβολίαστους, αποκλείοντάς τους από την πρόσβαση στην εστίαση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Ο αυστριακός καγκελάριος απέρριψε τις κατηγορίες για διακρίσεις σε βάρος ανεμβολίαστων, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του συμβουλεύθηκε νομικές υπηρεσίες και ειδικούς συνταγματικού δικαίου: “Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλω να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και όχι να τους κλείσω στα σπίτια τους”, τόνισε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως τα δύο τρίτα του πληθυσμού θα αποδέχονταν ένα καθολικό λοκντάουν “από αλληλεγγύη” με το 33% του πληθυσμού να μην εμβολιάζεται.

Σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο, στόχος του λοκντάουν για ανεμβολίαστους είναι να “αποφευχθεί η κατάρρευση της ιατρικής περίθαλψης” στη χώρα. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αυστρία εκτοξεύθηκαν ξεπερνώντας το τελευταίο επταήμερο τα 800 ανά 100.0000, ενώ συγκριτικά στη Γερμανία βρίσκονται σήμερα στα 312.

Σχετικά Άρθρα