Κοροναϊός: Το Βέλγιο εξετάζει κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα

 Κοροναϊός: Το Βέλγιο εξετάζει κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα

Το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, καθώς και η τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα, αναμένεται να προτείνει στη βελγική κυβέρνηση η Επιτροπή ειδικών για τον κοροναϊό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλόφωνης εφημερίδας «Le Soir».

Η επιτροπή ειδικών του Βελγίου προτείνει είτε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων είτε την είσοδο σε αυτά με “self test” για τους εμβολιασμένους και με PCR τεστ για τους ανεμβολίαστους. Το μέτρο ενδέχεται να διαρκέσει για 3-4 εβδομάδες και στην συνέχεια η εισόδος σε αυτά τα μαγαζιά θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

Ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις προτείνεται να περιοριστεί στα 50 άτομα, ενώ προτείνεται και η γενικότερη μείωση των κοινωνικών επαφών. Επιπλέον, η επιτροπή ειδικών, αναμένεται να προτείνει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από την ηλικία των 9 ετών (έναντι από 12 ετών που ισχύει σήμερα), καθώς στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι άλλοι χώροι θεαμάτων θα μείνουν ανοιχτοί, ωστόσο θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και η είσοδος με το υγειονομικό πιστοποιητικό «CovidSafeTicket».

Σχετικά Άρθρα