Καλούν τον Πολάκη να δώσει εξηγήσεις μετά από… μήνυση Φουρθιώτη – Τα παράδοξα και η ανάρτηση του βουλευτή

 Καλούν τον Πολάκη να δώσει εξηγήσεις μετά από… μήνυση Φουρθιώτη – Τα παράδοξα και η ανάρτηση του βουλευτή

Μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση για εξύβριση για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου και ενώ ως είθισται με βάση τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις η σχετική δικογραφία αποστέλλεται στη βουλή προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ασυλίας ή όχι βουλευτή.

Στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη, η εισαγγελία εμφανίζοντάς τον ως οιωνεί κατηγορούμενο, αποφάσισε να του στείλει κλήσεις προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των αδικημάτων. Την είδηση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πρώην υπουργός, με ανάρτηση του μέσω facebook.

Πρωτοφανές είναι επίσης το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Σύμφωνα ωστόσο με το Π.Δ 7/2017 το εν λόγω τμήμα είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή σοβαρών ενεργειών ή απειλών που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι επομένως απορίας άξιο το γεγονός, ότι ο βουλευτής καλείται να καταθέσει στο εν λόγω τμήμα για μια μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα σχετικά με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του και υπόδικος για άλλη υπόθεση κλοπής, Μένιο Φουρθιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Σχετικά Άρθρα