Ασφυξία στις ΜΕΘ- 99 ασθενείς Covid σε λίστα αναμονής-Τρομάζει η “έκρηξη” νέων εισαγωγών – Την Δευτέρα η επίταξη γιατρών λόγω ελλλείψεων

 Ασφυξία στις ΜΕΘ- 99 ασθενείς Covid σε λίστα αναμονής-Τρομάζει η “έκρηξη” νέων εισαγωγών – Την Δευτέρα η επίταξη γιατρών λόγω ελλλείψεων

Εικόνα ανησυχητικής ασφυξία στα νοσοκομεία της χώρας σε συνδυασμό με μεγάλη διασπορά με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων,παρουσιάζει πλέον η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Χθες καταγράφηκαν 6.862 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 1.491 στην Αττική, 1.194 στη Θεσσαλονίκη και 344 στη Λάρισα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών είναι 55, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 508 ασθενείς, εκ των οποίων το 83,3% ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με μία δόση. Αντίστοιχα χθες έγιναν 405 νέες εισαγωγές ασθενών.

Τα νοσοκομεία της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας εμφανίζουν πληρότητα στις ΜΕΘ που αγγίζει το 100%, με διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σε χειρουργικές αίθουσες, κλινικές και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, προχθές 99 ασθενείς –COVID και non COVID– ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, ενώ χθες το πρωί μόνο στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας τουλάχιστον 21 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα η κυβέρνηση προχωρά σ εεπίταξη γιατρών καθώς τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα με μεγάλες ελλείψεις, ενώ είναι μαθηματικώς βέβαιο πως η μείωση των χειρουργείων (όπως και σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας) οδηγεί ξανά σε ΕΣΥ “μιας νόσου” με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα