Ραγκούσης: Κάνουμε εξεταστική για τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία του Τύπου

 Ραγκούσης: Κάνουμε εξεταστική για τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία του Τύπου

Στην απουσία τού κ. Πέτσα από τη συζήτηση της πρότασης εξεταστικής επιτροπής, αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης που σχολίασε πως η απουσία αυτή συνιστά όχι μόνο ομολογία τής ορθότητας της πρότασης εξεταστικής επιτροπής αλλά στέλνει και το μήνυμα πως πραγματικός καθοδηγητής της χρηματοδότησης των ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δυνατόν ο κ. Πέτσας να εγκαλείται για τόσο βαριά, ηθικής απαξίας ζητήματα και να μην έρχεται σήμερα στη Βουλή να πει τη γνώμη του; να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Πού είναι ο κ. Πέτσας, κύριε Γεραπετρίτη; Εσείς, ως συνήγορος του, μπορεί να κάνετε πρόβα για το τι θα συναντήσει ο κ. Πέτσας στη συνέχεια. Όλη η Ελλάδα μιλάει για το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα, κι εκείνος δεν αισθάνθηκε ότι πρέπει να έρθει σήμερα εδώ; Εκτός εάν ο κ. Πέτσας που η στάση του συνιστά ομολογία, δεν ήρθε για να μας στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι ”δεν υπάρχει λίστα Πέτσα αλλά λίστα Μητσοτάκη και άρα μην κατηγορείτε εμένα και να έρθει ο Γεραπετρίτης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, που με βάζατε να δίνω από δω και από κει τα χρήματα του ελληνικού λαού”. Μπορεί. Σε κάθε περίπτωση όμως η απουσία του κ. Πέτσα είναι επιβεβαίωση της ορθότητας και της ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης της πρότασης μας», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Γεραπετρίτης: Παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού και αριβισμού η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ελέγχουμε με αυτή την πρόταση ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τις εταιρείες ερευνών. Την κυβέρνηση ελέγχουμε όπως έχουμε υποχρέωση. Δεν κάνουμε μια εξεταστική για τα ΜΜΕ και την Opinion Poll. Κάνουμε μια εξεταστική για τη Δημοκρατία την ίδια, για την ελευθερία, για την ανεξαρτησία του Τύπου, για την αξιοκρατία, και όχι για το αναξιοκρατικό καθεστώς που ξανά βυθίζετε τη χώρα, ενθυμούμενοι τα… καλά της συχωρεμένης της ΕΡΕ και της πάλαι ποτέ Δεξιάς», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που είπε πως όσα ισχυρίζονται σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσβολή για τους ίδιους τους δημοσιογράφους, ο κ. Ραγκούσης έσπευσε να υπογραμμίσει πως «προσβάλλει δημοσιογράφους και ΜΜΕ αυτός που βγαίνει σε διεθνή κλίμακα, μπροστά στα διεθνή ΜΜΕ, και λέει ότι στην Ολλανδία συνηθίζουν να κάνουν απευθείας ερωτήσεις, εννοώντας ότι στη χώρα του αυτό δεν συμβαίνει». «Αυτό είναι προσβολή για τους Έλληνες δημοσιογράφους. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης προχθές. Απαξίωση είναι να χρηματίζεις μέρος των δημοσιογράφων ή των ΜΜΕ με λίστες Πέτσα. Αυτό είναι απαξίωση και μεγαλύτερη απαξίωση και προσβολή δεν είναι για την Αυγή, την Εφημερίδα των Συντακτών κοκ. Είναι και για τις σοβαρές εφημερίδες της παράταξής σας που τα τσουβαλιάζετε και που αν ακολουθούσατε κριτήρια και κανόνες δεν θα ήταν ταξινομημένοι στην κατηγορία του Φουρθιώτη, του Εconomistas, του Φιλελεύθερου» προσέθεσε.

Σχετικά Άρθρα