Νέα Δημοκρατία: Όσα έγιναν μόλις έκλεισαν οι κάμερες στην ΚΟ – Πού επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των βουλευτών, τι απαντήσεις έλαβαν

 Νέα Δημοκρατία: Όσα έγιναν μόλις έκλεισαν οι κάμερες στην ΚΟ – Πού επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις των βουλευτών, τι απαντήσεις έλαβαν

Μέτωπο πλήρους αντιπαράθεσης ανοίγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αιχμή τους αντιεμβολιαστές, όπως έδειξε με την ομιλία του στους βουλευτές της ΝΔ. «Και παραλήπτες αυτής της στρατηγικής», όπως εξηγούσαν κοινοβουλευτικοί παράγοντες της ΝΔ, «είναι όσοι θέλουν να καρπωθούν τους αντιεμβολιαστές και στα δεξιά και στα αριστερά εννοώντας το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το τελευταίο που ακούσαμε από τον πρόεδρό του περί ρατσισμού όταν λέγεται ότι είναι πανδημία των ανεμβολίαστων».

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η επίθεση, που εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα με βαρύτατες εκφράσεις όπως «εθνικός σαμποτέρ» και «μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου», ανέβασε στα ύψη το θερμόμετρο της πόλωσης δείχνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει πεδίο σύγκλισης με την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτή είναι η πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα αυτό το σημείο της ομιλίας του και η αντιστροφή του δόγματος του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτικής διακυβέρνησης, σήκωσε όρθιους τους βουλευτές της ΝΔ για να χειροκροτήσουν.

Η πολιτική πόλωση εξάλλου όπως μαζεύει ψηφοφόρους στο μαντρί, έτσι συνασπίζει απέναντι στον αντίπαλο και βουλευτές.

  • Οι βουλευτές πήραν αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει lockdown και ζήτησαν να δοθεί βοήθεια στα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης.

Μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την φράση: «Όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας το εννοώ. Το λέω για να κάνετε τον προγραμματισμό σας. Στο τέλος της θητείας θα ζητήσουμε από τους πολίτες να συνεχίσουμε το έργο μας», οι βουλευτές της ΝΔ όπως αποδείχτηκε, εμπνέονται από το ρητό ότι των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Έτσι «πυροβόλησαν» με σειρά ερωτήσεων για τα αναπτυξιακά έργα στις εκλογικές τους περιφέρειες, ιδίως για αυτά που έχουν δρομολογηθεί να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Φράγματα και λοιπά έργα υποδομών είχαν την τιμητική τους καθώς η επίλυση χρόνιων προβλημάτων στους τόπους τους «στρώνει» το δρόμο για το κυνήγι του σταυρού.

  • Μανούσος Βολουδάκης και Κωνσταντίνος Κυρανάκης έθεσαν την διάσταση να εμπλέκονται περισσότερο οι βουλευτές στην διαμόρφωση των νομοσχεδίων. Να ακούγεται η φωνή τους πριν το νομοσχέδιο έρθει στην Βουλή. Το παράπονο αφορούσε κυρίως εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς.

Μάλιστα η πρόταση τους δεν απορρίφθηκε από τον Πρωθυπουργό, που ζήτησε να βρουν οι επιτελείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τρόπους που θα εμπλέκουν περισσότερο τους βουλευτές στη νομοθετική εργασία. Ο κ. Κυρανάκης μάλιστα πρότεινε να επιλέγεται ο εισηγητής όσο το νομοσχέδιο είναι στην δημόσια διαβούλευση.

Σχετικά Άρθρα