Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους ο Τσίπρας για την πανδημία: Τέλειος συνδυασμός για εκατόμβες και νέο lockdown

 Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους ο Τσίπρας για την πανδημία: Τέλειος συνδυασμός για εκατόμβες και νέο lockdown

Σηκώνει διαρκώς τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή της κριτικής του την έκρηξη της πανδημίας και της ακρίβειας. Η αδράνεια και η ατολμία του Πρωθυπουργού σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν καταστροφικές για την οικονομία και φονικές για την κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει την περιοδεία του στον Έβρο. Όλγα Γεροβασίλη, Δώρα Αυγέρη, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Μπουρνούς και Σωκράτης Φάμελλος εξορμούν από σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προετοιμάζοντας το έδαφος με συσκέψεις και συζητήσεις με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες από την Καβάλα και την  Ξάνθη μέχρι τον Έβρο για το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προσυνεδριακού διαλόγου και ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει σε αυτό τον προσυνεδριακό διάλογο να δώσει ένα διαφορετικό χαρακτήρα με το άνοιγμα στην κοινωνία και της βάσης του κόμματος σε ευρύτερα ακροατήρια να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η συγκυρία αν και δύσκολη λόγω έξαρσης της πανδημίας και έκρηξης της ακρίβειας, ταυτόχρονα εξελίσσεται και σε μια άτυπη προεκλογική εξόρμηση με τον κ. Τσίπρα να έχει μπροστά του το στοίχημα της προσέγγισης ευρύτερων ακροατηρίων που θα δείξουν εύλογο ενδιαφέρον για τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από τη διπλή πλέον υγειονομική και οικονομική κρίση που χτυπά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανα την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι οι προτάσεις του κόμματός του και το πρόγραμμα για την μετά την πανδημία εποχή σε αυτή τη φάση θα τύχει μεγαλύτερης αποδοχής αλλά και ενδιαφέροντος από τους πολίτες σε μια συγκυρία που τα αδιέξοδα της διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ εντείνουν την ανασφάλεια στην κοινωνία.

Να παραιτηθεί

Η πανδημία αναμφίβολα είναι το κύριο θέμα που απασχολεί αυτή την ώρα πολίτες και πολιτικό προσωπικό της χώρας και είναι η μια από τις δυο αιχμές της αντιπολιτευτικής τακτικής που χαράσσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά επιχείρησε να εξωραΐσει την εικόνα της πανδημίας αδιαφορώντας για την πραγματικότητα. Τι κι αν κάθε απόγευμα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου καταρρίπτονται τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού εκείνος επιμένει να βλέπει μόνο επιτυχίες και σωστή διαχείριση της πανδημίας σημειώνουν από την Κουμουνδούρου με τον κ. Τσίπρα να τον καλεί να εγκαταλείψει την εξουσία καθώς πλέον με τις επιλογές του οδηγεί τη χώρα σε ένα ακόμη φονικό χειμώνα.

  • Από την αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν ότι η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο για το δημόσιο σύστημα υγείας από καθαρή επιλογή της κυβέρνησης να μην πράξει τα αυτονόητα. Η σκληρή κριτική που ασκείται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν είναι από το πουθενά καθώς τα συγκριτικά στοιχεία με πέρυσι είναι αποκαλυπτικά και η χώρα ήδη οδηγείται σε μια τραγική επανάληψη με εκατόμβες από κοροναϊό και μάλιστα ήδη πολύ από τους βαριά ασθενείς να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.

Είναι άλλωστε οι ίδιες οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που τον εκθέτουν για το τέλος της πανδημίας, όταν από τις αρχές του έτους μιλούσε για το τέλος της πανδημίας και το τελευταίο μίλι για να φτάσει το Φθινόπωρο αρκετά βήματα πίσω από τον πανηγυρικό τόνο να ψελλίζει ότι δεν έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας.

Όμως κάθε τόσο έρχεται και από δήλωση ειδικών να καταρρίπτουν τους κυβερνητικούς μύθους για τη διαχείριση της πανδημίας.

Πότε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού να υπενθυμίζει τη μεγάλη διασπορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα οποία δεν λήφθηκε καμία ουσιαστική μέριμνα αποσυμφόρησης και από τα οποία θα είχαμε αποφύγει τουλάχιστον 3.000 θανάτους συνανθρώπους μας, πότε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα να ξεκαθαρίσει εμφατικά ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να στελεχωθούν ΜΕΘ και κλινικές και εσχάτως οι καταγγελίες της Ματίνας Παγώνη για τα ράντζα στο Γεννηματάς.

Βουλιάζει στο πολιτικό κόστος

Τα προγνωστικά μοντέλα χτυπούν και αυτά κόκκινο, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνονται κιόλας. Το προσωπικό έχει περάσει τα όρια της εξάντλησής και το ΕΣΥ μετατρέπεται και πάλι σε σύστημα μιας νόσου.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επισημαίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέτρα υπό το φόβο του μικροπολιτικού κόστους σε μια κοντόφθαλμη λογική όπως σημειώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η άρνηση και απροθυμία να υποχρεώσει αστυνομία και σώματα ασφαλείας να εμβολιαστούν, τους ιερείς να κάνουν τεστ και ελέγχους στους ναούς μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσει το εκλογικό του ακροατήριο από τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα αποδειχθεί η τέλεια συνταγή για εκατόμβες νεκρών και νέο lockdown.

Η επίθεση από το βήμα της ΚΟ του κ. Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν παρά η επισφράγιση της αποτυχίας σε επίπεδο πολιτικής, καθώς αποτύπωσε καθαρό τρόπο το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί φτάνοντας εν μέσω ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνώσεων και νεκρών από μέρα σε μέρα να επιτίθεται με χυδαίο τρόπος όπως σημειώνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στους συνήθεις ύποπτους πολίτες που δεν αναλαμβάνουν τις ατομικές τους ευθύνες.

Σχετικά Άρθρα