Βορίδης: Όχι σε lockdown ακόμη και αν το ζητήσουν οι ειδικοί

 Βορίδης: Όχι σε lockdown ακόμη και αν το ζητήσουν οι ειδικοί

O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο!

Μάλιστα, όσον αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες, όπως την Αστυνομία που είναι μάλιστα υπεύθυνη για την τήρηση των μέτρων, ο Μ. Βορίδης επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι δεν είναι εύκολο να βρεις αστυνομικό για αντικατάσταση, την ίδια ώρα μάλιστα που δεν έχουν αναπληρωθεί τα κενά στα νοσοκομεία από τις αναστολές των υγειονομικών.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγούνταν γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα».

Μάλιστα, επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, που διαψεύδεται καθημερινά από το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους ασθενείς.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, «πήραμε 500 ΜΕΘ κι αυτή τη στιγμή είναι 1.100, δηλαδή 110% αύξηση στις ΜΕΘ για να γίνει αυτό η απάντηση είναι ότι πήραμε προσωπικό, δεν γινόταν αλλιώς». Πηγή: www.rosa.gr

Σχετικά Άρθρα