Μπακογιάννης: Η δομή των προσφύγων στον Ελαιώνα έκλεισε τον κύκλο της

 Μπακογιάννης: Η δομή των προσφύγων στον Ελαιώνα έκλεισε τον κύκλο της

Το επικείμενο κλείσιμο της δομής των προσφύγων στον Ελαιώνα, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης , στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε πρόσφατα με την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε ότι δεν έγινε δυνατόν να εξασφαλιστούν οι πόροι για να μετεξελιχθεί η υπάρχουσα δομή σε προενταξιακή, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δομή έχει κλείσει τον κύκλο της», επισημαίνοντας ότι όταν ιδρύθηκε προβλεπόταν να φιλοξενεί 700 άτομα. Σήμερα, είπε, έχει φθάσει να φιλοξενεί 2200 με 2500, με την «κατάσταση να έχει ξεφύγει και κανείς να μην μπορεί να πει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν σ΄αυτήν είναι ασφαλείς».

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, αντιτάχθηκε στο κλείσιμο της δομής ενώ τόνισε ότι πρέπει οι δομές να είναι εντός αστικού περιβάλλοντος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι μέρος των φιλοξενουμένων της δομής θα μεταφερθούν σ΄αντίστοιχες των νησιών.