Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα – “Λουκέτο” για 60 ημέρες σε κλαμπ στο Γκάζι

 Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα – “Λουκέτο” για 60 ημέρες σε κλαμπ στο Γκάζι

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων σε όλη τη χώρα. «Λουκέτο» για δύο μήνες μπήκε σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι.

Καταιγιστικοί ήταν οι έλεγχοι το Σάαββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων, υγειονομικών μέτρων σε όλη τη χώρα, καθώς τα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης «σάρωναν» από πολύ νωρίς το πρωί πολυσύχναστες αγορές και σημεία μαζικού ενδιαφέροντος, σε όλη τη χώρα.

«Λουκέτο» για 60 ημέρες επιβλήθηκε χθες τα ξημερώματα σε γνωστό κλαμπ στο Γκάζι, καθώς ήταν η τρίτη κατά σειρά παράβαση που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο διασκέδασης, αφού επέτρεψε την είσοδο ατόμων χωρίς πιστοποιητικά νόσησης. Με μηνύσεις κινδυνεύουν και όσοι επιχειρήσουν να προπηλακίσουν τα ελεγκτικά κλιμάκια, μετά και το περιστατικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με έναν κλειδαρά, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες χωρίς μάσκα, ενώ στην διάρκεια ελέγχου απώθησε και εξύβρισε τους υπαλλήλους της ΔΙΜΕΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της εφαρμογής των νέων μέτρων, διενεργήθηκαν 94.673 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμα ύψους 100.500 ευρώ και προσωρινό λουκέτο σε 382 επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της μη χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, της απουσίας αναγραφής του μέγιστου αριθμού ατόμων στο κατάστημα, αλλά και της μη τήρησης του μέτρου των αποστάσεων.

Σχετικά Άρθρα