Έφτασε το 40% η θετικότητα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

 Έφτασε το 40% η θετικότητα στα rapid tests του ΕΟΔΥ

Θετικότητες που φτάνουν ακόμη και το … 40% εντοπίζονται στα μαζικά rapid tests που διενεργεί ο ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα 168 δράσεων μαζικών δειγματοληψιών που έγιναν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, σε πολλές περιοχές δείχνουν μια μεγάλη διασπορά του κοροναϊού.

Ακρίτα: “Αληθεύει ότι κ. Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι…”

Πιο αναλυτικά, σε δέκα rapid tests που διενεργήθηκαν σε τέτοια δράση στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας, τα τέσσερα βγήκαν θετικά, δηλαδή το 40%.

Και ενώ πρόκειται για ένα μικρό δείγμα που μπορεί να αφορά σε μια ομάδα με στενή επαφή που πήγαν στοχευμένα για τεστ λόγω συμπτωμάτων, η μέση ηλικία των θετικών (67 έτη) προκαλεί ανησυχία για τη νοσηρότητα της Covid-19, καθώς τα κρούσματα στις ευάλωτες ηλικίες, άνω των 60 ετών, αυξάνονται.

Θετικότητες στα … ύψη, πάντως, εντοπίζονται μέσα από μαζικές δειγματοληψίες σε πολλές δειγματοληψίες. Στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο «κόκκινο», ξεπερνώντας χθες τα 1000 κρούσματα σε μία ημέρα, στην Κάτω Τούμπα η θετικότητα από δράση του ΕΟΔΥ έφτασε το 10,56%.

Επίσης, σε rapid tests που έγιναν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Θέρμης εντοπίστηκαν 8,82% και 8,43% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα έντονη είναι η διασπορά και σε άλλες περιοχές. Στα τεστ που έγιναν στην Ορεστιάδα η θετικότητα έφτασε το 16,46%, στον Αλίαρτο Βοιωτίας το 12% ενώ σε rapid tests που έγιναν στα ΚΤΕΛ Λάρισας η θετικότητα ανήλθε στο 11,18%

Σχετικά Άρθρα