Θεοδωρικάκος: Καμία ανοχή στην παραβατικότητα στη Δυτική Αττική

 Θεοδωρικάκος: Καμία ανοχή στην παραβατικότητα στη Δυτική Αττική

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε απόψεε ότι «Καμία ανοχή σε κοινωνικές ομάδες με έντονη παραβατικότητα δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για τη «νέα αστυνομία», ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους Ρομά και την κατάσταση που επικρατεί στα δυτικά προάστια της Αθήνας και ξεκαθάρισε ότι για την ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά τα άβατα.

Αναφερόμενος στην παρουσία της αστυνομίας στις συγκεκριμένες περιοχές, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι στη Δυτική Αττική «υπάρχει πρόβλημα», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στους δρόμους του λεκανοπεδίου 1.000 επιπλέον αστυνομικοί ενώ θα υπάρξουν και 100 επιπλέον περιπολίες.

Σχετικά με το περιστατικό με την φονική καταδίωξη στο Πέραμα που στοίχισε τη ζωή στον 20χρονο Ρομά, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα μπορούσε το Κέντρο να διατάξει διακοπή της καταδίωξης από τις μηχανές της ΔΙ.ΑΣ και να στείλει περιπολικά. Σε καμία περίπτωση όμως «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να εγκαταλείπεται η καταδίωξη υπόπτων» σημείωσε με έμφαση.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας μπορεί να επιτευχθεί με έναν ολοκληρωμένο κανονισμό λειτουργίας σε συνδυασμό με την επανεκπαίδευση των ένστολων.

Τέλος, όσον την συμμετοχή της αστυνομίας στον έλεγχο των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ο υπουργός είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ κάνει τη δουλειά της καθημερινά, 8.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στους ελέγχους και παρότρυνε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.