Έκτακτες αποφάσεις σε σύσκεψη στο Μαξίμου – Τα φίλια πυρά Μόσιαλου για τα… sms

 Έκτακτες αποφάσεις σε σύσκεψη στο Μαξίμου – Τα φίλια πυρά Μόσιαλου για τα… sms

Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Μακεδονία γίνονται οι τρεις περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος και κινδύνου στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ η συνολική επιβαρυμένη εικόνα πανελλαδικά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς θα αμβλυνθεί χωρίς οριζόντιες παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να  συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, όμως η αυριανή πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου θα είναι καθοριστική για τις επόμενες αποφάσεις.

  • Στο τραπέζι είναι να αυξηθούν σε δύο τα υποχρεωτικά rapid test, που θα επιβαρύνονται οικονομικά και θα προσκομίζουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, να επανεξεταστούν χωρητικότητες σε εστιατόρια/ καφέ/ καταστήματα κλπ, αλλά και να αυστηροποιηθουν οι κανόνες σε εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης που όμως κλείνουν δεξιά και αριστερά με τέντες.

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί σκόπιμο να επεκταθεί η χρήση μάσκας παντού και διαμηνύει ότι ο πυρήνας της φιλοσοφίας για τους αμιγείς χώρους, ότι δηλαδή δεν θα τιμωρείται ο εμβολιασμένος, ισχύει και δεν αλλάζει.

  • Αποκαλυπτικό της ανησυχίας είναι το γεγονός ότι ο λοιμωξιολογος Γκίκας Μαγιορκινης και μέλος της επιτροπής των ειδικών δεν απέκλεισε να κλείσουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης σε πολύ επιβαρυμένες περιοχές εφόσον το σύστημα υγείας εκεί πιεστεί σοβαρά.

Μόσιαλος για sms στους ανεμβολίαστους: “Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω”

Τα επίμονα, δε, sms προς ανεμβολιαστους ειδικά στις ηλικίες 60+ που θα αρχίσουν να φτάνουν στα κινητά τους από σήμερα, προκάλεσαν τα φίλια πυρά του Ηλία Μόσιαλου που είδε τη νέα καμπάνια ως ατελέσφορη.

Στεφανία Μουρελάτου

Σχετικά Άρθρα