Νέο πανδημικό κύμα: Ημίμετρα και… sms εμβολιασμού – Η Βόρεια Ελλάδα υπό ασφυκτική πίεση με ανοχύρωτο ΕΣΥ

 Νέο πανδημικό κύμα: Ημίμετρα και… sms εμβολιασμού – Η Βόρεια Ελλάδα υπό ασφυκτική πίεση με ανοχύρωτο ΕΣΥ

Στον αστερισμό νέας πίεσης του πανδημικού κύματος στην Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός ότι δεν θα ξαναεπιβληθεί οριζόντιο lockdown στην οικονομική και κοινωνική δεν αλλάζει, διαμηνύουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που είναι κατηγορηματικές ότι δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο ή επιπλέον περιορισμός σε χώρους αμιγώς για εμβολισμένους.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Εάν κριθεί, θα υπάρξει μόνο για τους μεικτούς χώρους χωρίς όμως να έχει συζητηθεί κανένα επιπλέον μέτρο» σημείωνε κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν θα αποκλείεται η πρόσβαση των ανεμβολίαστων αλλά πιθανώς να αυξηθεί ο αριθμός των rapid test που θα προσκομίζουν σε εβδομαδιαία βάση.

  • Οι τακτικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Μαξίμου αποτυπώνουν ανησυχία την επιβάρυνση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, που αυξάνει και επιβάλλει νέα παρέμβαση, ιδίως ενόψει του Νοεμβρίου που προμηνύεται δύσκολος μήνας και φέτος.

200 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα θα επιστρατευτούν σε πρώτο στάδιο στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην γίνει ξανά «μονοθεματικό» το ΕΣΥ και να μην μπλοκαριστεί η περίθαλψη των πολιτών με άλλα νοσήματα ή έκτακτα περιστατικά, τα προγραμματισμένα χειρουργεία να μην ανασταλούν κλπ.

  • Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα εμβολιαστική καμπάνια προκειμένου να πείσει τους απρόθυμους να εμβολιαστούν, αλλά και να μην αμελήσουν οι ήδη εμβολιασμένοι την τρίτη δόση.

Προσωποποιημένα sms με πληροφορίες για τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι να νοσήσουν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο, θα αρχίσουν να έρχονται στα κινητά τηλέφωνα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντίστοιχα, σε λίγες μέρες θα φύγουν χιλιάδες sms με οδηγίες για όσους πρέπει να φροντίσουν την τρίτη δόση εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα