Η Φώφη Γεννηματά στην αγκαλιά της Αττικής Γης – Σε κλίμα οδύνης η ταφή – Ο τελευταίος αποχαιρετισμός

 Η Φώφη Γεννηματά στην αγκαλιά της Αττικής Γης – Σε κλίμα οδύνης η ταφή – Ο τελευταίος αποχαιρετισμός

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά η οποία οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης. Την ώρα της ταφής, εννέα στρατιώτες πυροβόλησαν 3 φορές αποδίδοντας τιμές. Η ελληνική σημαία που βρίσκεται πάνω στο φέρετρο δόθηκε στον σύζυγό της, ενώ τα παράσημα πήρε η κόρη της Αιμιλία.

Αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, η πομπή ξεκίνησε με κατεύθυνση το Α’ Νεκροταφείο. Πλήθος κόσμου, τα παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της, για λίγα μέτρα και ο πρωθυπουργός και πλήθος κόσμου ακολούθησαν τη σορό της Φώφης Γεννηματά στην πομπή από την Μητρόπολη προς το Α’ Νεκροταφείο.

Μάλιστα, η πομπή πέρασε περιμετρικά της πλατείας Συντάγματα και ακολούθως έξω από τη Βουλή. Κόσμος βρίσκονταν σε κάθε γωνιά και καθώς προχωρούσε η πομπή ακολουθούσε από πίσω…

Νωρίτερα, επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά τα παιδιά της Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά βρέθηκε η οικογένειά της, συγγενείς της, φίλοι, πλήθος κόσμους και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης.

Την ώρα της μεταφοράς του φερέτρου από το παρεκκλήσι στον Μητροπολιτικό Ναό για την εξόδιο ακολουθία, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε, πετούσε τριαντάφυλλα και φώναζε «αθάνατη!».

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, τα τρία της παιδιά, ο σύζυγός της, η αδελφή της και η ανιψιά της, συνεργάτες, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών.

Λίγα λεπτά πριν από τις 2 μ.μ. στη Μητρόπολη εισήλθαν ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γγ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Πιερακκάκης. Ακόμη, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγγελοπούλου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της Κώστας και Αλεξία.

Τελευταία από όλους εισήλθε στη Μητρόπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, στη Μητρόπολη παρευρέθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Νταλάρας.

Σχετικά Άρθρα