Με πολλά τραύματα το θύμα της συμπλοκής στο Πέραμα

 Με πολλά τραύματα το θύμα της συμπλοκής στο Πέραμα

Επτά αστυνομικοί παραπέμπονται στον εισαγγελέα, οι οποίοι συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του αυτοφώρου για την καταδίωξη στο Πέραμα στη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

O εισαγγελέας αναμένεται να κρίνει, εάν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους στον ανακριτή ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθησαν επτά αστυνομικοί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το επεισόδιο στο Πέραμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νεκροψία δείχνει πως ο 20χρονος φέρει πολλά τραύματα στο σώμα και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο άλλοι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν άοπλοι. 

Από την αστυνομία χαρακτήρισαν νωρίτερα «σεσημασμένο άνδρα» το θύμα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε συλληφθεί στα 14 χρόνια του για κλοπή.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το θανατηφόρο περιστατικό, το όχημα «έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου».

«Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Ο τελευταίος είναι 16χρονος Ρομά, ενώ ο καταζητούμενος 15 ετών. Σε βάρος και των δύο σχηματίζεται επίσης δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Tην έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σχετικά Άρθρα