Πατούλης: Οι δηλώσεις του Χρήστου Στυλιανίδη δικαιώνουν την Περιφέρεια

 Πατούλης: Οι δηλώσεις του Χρήστου Στυλιανίδη δικαιώνουν την Περιφέρεια

Πλήρη δικαίωση όσων υποστηρίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδη σχετικά με την επικινδυνότητα της πρόσφατης κακοκαιρίας, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού και παραθέτει τους κάτωθι λόγους για την επιτυχημένη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης:

1. Ο έγκαιρος καθαρισμός των ρεμάτων με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής συνέβαλε καθοριστικά, ώστε η Αττική να αντέξει και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής, όταν οι επιστήμονες εκτιμούσαν κατά δήλωση του κ. Στυλιανίδη, ότι υπήρχε κίνδυνος απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας, αν επιβεβαιωνόταν η αρχική εκτίμηση της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

2. Η δήλωση του κ. υπουργού ότι η χώρα μας δεν έχει τις υποδομές να αντέξει τέτοια ακραία φαινόμενα, καθιστά επιτακτική ανάγκη να εισακουστεί η πρόταση μας και να προχωρήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την Αττική, τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από υπάρχοντα προγράμματα όπως το ΠΔΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

3. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα όσοι επιχείρησαν να υποτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που βιώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να υποτιμήσουν και την προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για να την διαχειριστεί.

Σχετικά Άρθρα