Στο κόκκινο οι ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα – Συναγερμός στο υπ.Υγείας

 Στο κόκκινο οι ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα – Συναγερμός στο υπ.Υγείας

Η έξαρση της πανδημίας «χτύπησε» το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, το οποίο αποτελείται από δύο Μονάδες, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.

Με απόφαση λοιπόν του υπουργείου Υγείας, στα Γιαννιτσά θα αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ με στόχο την καλύτερη υγειονομική διαχείριση των ασθενών Covid.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν στα Γιαννιτσά θα λειτουργούν 12 κλίνες. Οι δέκα για αποκλειστική χρήση ασθενών Covid και οι άλλες δύο για άλλα περιστατικά.

Ανάλυση: Το μεγάλο ρίσκο του Γιώργου Παπανδρέου

Όσον αφορά το τη νοσοκομειακή μονάδα της Έδεσσας, εκεί θα αναπτυχθούν τρεις κλίνες (ΜΑΦ) για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών που χρήζουν φροντίδα κατόπιν χειρουργικής αντιμετώπισης.

«Με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών και με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανθρώπινες δυνάμεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όσο και στους διατιθέμενους πόρους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπ.Υγείας.

Σχετικά Άρθρα