Σοκ με πληροφορίες για πάνω από 3.500 κρούσματα – Τι θα γίνει με τις “μωβ” περιοχές

 Σοκ με πληροφορίες για πάνω από 3.500 κρούσματα – Τι θα γίνει με τις “μωβ” περιοχές

Η πανδημία του κοροναϊού είναι εδώ, καθώς όπως εκτιμάται από πηγές του ΕΟΔΥ τα σημερινά κρούσματα θα ξεπεράσουν τις 3.500. Μαθηματικά θα αυξηθούν οι νοσηλείες και σε ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και στο ΕΣΥ.

Αναφορικά με τις «μωβ περιοχές», ένα σενάριο που ακούγεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει τεθεί ακόμη στο τραπέζι των επιδημιολόγων, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αύριο Τετάρτη ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό, μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες Δευτέρα στην τηλεόραση του MEGA διέψευσε το σενάριο των μωβ περιοχών, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι εάν συνεχισθούν τα αυξημένα επιδημιολογικά στοιχεία, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί η νέα αυτή συνθήκη, την οποία είχαμε συναντήσει και στο 3ο πανδημικό κύμα την περασμένη άνοιξη.

Μωβ θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή με πολύ αυξημένα κρούσματα, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν είναι η απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα μέλη της Επιτροπής των Επιδημιολόγων που συνεδρίασαν σήμερα Τρίτη, εξέτασαν μόνο τα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη.

Σχετικά Άρθρα