Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

 Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Μια υπόθεση που απασχολεί το νοσοκομείο της Πάτρας εδώ και δύο χρόνια, έλαβε τέλος. Μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, λύθηκε τελικά η σύμβαση του παιδιάτρου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και να πράξει τα δέοντα. Έτσι το Δ.Σ. του νοσοκομείου Ρίου προέβη στην διακοπή της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του για σκευωρία.

Εξαδάκτυλος: Εντατικότεροι εμβολιασμοί ή αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Από το υπουργείο δίνονται οι εξής πληροφορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει πριν από 2 χρόνια την πατραϊκή κοινωνία, καθώς την καταγγελία είχε κάνει η ίδια του η σύζυγος. Σήμερα το ζευγάρι έχει πάρει επίσημα διαζύγιο, όμως η μητέρα δείχνει να επιμένει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σχετικά Άρθρα