Νέα υπόθεση: Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό

 Νέα υπόθεση: Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό

Ένας ακόμη ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη. Σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία που έκανε γυναίκα συνάδελφός του, λέγοντας ότι την βίασε το 2020.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα, αρνήθηκε τον βιασμό που του αποδίδεται. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι υπήρξε συναίνεση, ωστόσο η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στον εισαγγελικό λειτουργό μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Την ίδια ώρα, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου 2022 στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Η εν λόγω υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που άνοιξε μετά τις αποκαλύψεις, στις οποίες είχε προχωρήσει η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου. Η κατάθεσή της, όπως φάνηκε και στην πορεία, άνοιξε το δρόμο και σε άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπευθύνων των εις βάρος τους αξιόποινων πράξεων.

Σχετικά Άρθρα