Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ υπόσχεται ότι θα απαγορεύσει την πορνεία

 Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ υπόσχεται ότι θα απαγορεύσει την πορνεία

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δεσμεύτηκε την Κυριακή να ποινικοποιήσει την πορνεία στη χώρα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές στο τέλος του τριήμερου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Βαλένθια, ο κ. Σάντσεθ είπε ότι η πρακτική αυτή «σκλαβώνει» τις γυναίκες.

Η πορνεία αποποινικοποιήθηκε στην Ισπανία το 1995 και το 2016 ο ΟΗΕ εκτίμησε ότι η βιομηχανία του σεξ της χώρας αξίζει 3,7 δισ. Ευρώ (3,1 δισ.,, 4,2 δισ. Δολάρια).

Μια έρευνα του 2009 διαπίστωσε ότι έως ένας στους τρεις Ισπανούς άντρες είχε πληρώσει για σεξ.

Ωστόσο, μια άλλη έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2009 πρότεινε ότι ο αριθμός μπορεί να είναι τόσο υψηλός όσο το 39% και μια μελέτη του ΟΗΕ το 2011 ανέφερε την Ισπανία ως το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο πορνείας στον κόσμο, πίσω από την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο.

Η πορνεία είναι προς το παρόν ανεξέλεγκτη στην Ισπανία και δεν υπάρχει ποινή για όσους προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους.

Η βιομηχανία έχει γνωρίσει άνθηση από την αποποινικοποίησή της και εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στην Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία απελευθέρωσε 896 γυναίκες που εκμεταλλεύονταν ως σεξουαλικές εργάτριες το 2019 και υπολογίζει ότι πάνω από το 80% αυτών που εργάζονται ως ιερόδουλες είναι θύματα μαφιών.

Σχετικά Άρθρα