Βαρβιτσιώτης σε Ζάεφ:Ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών

 Βαρβιτσιώτης σε Ζάεφ:Ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Σκόπια, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι η επίσκεψή του στα Σκόπια πραγματοποιείται σε περίοδο εντατικής διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, η οποία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών διευρύνεται και αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ- τόνισε την ανάγκη πλήρους, συνεπούς και πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και να υλοποιηθεί το κοινό όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκε ότι τα ενεργειακά έργα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά ως στρατηγική προτεραιότητα των δύο χωρών, όπως προκύπτει από τα ήδη επιβεβαιωμένα προγράμματα συνεργασίας και τις κοινές επενδύσεις που είναι υψηλής περιφερειακής σημασίας και προοπτικών.

Σχετικά Άρθρα