Παρουσίαση του βιβλίου: Τα Κοινά της Παιδείας – Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς

 Παρουσίαση του βιβλίου: Τα Κοινά της Παιδείας –  Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς

“ Πρέπει ως Αριστερά να μην φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες, είτε συνδικαλιστικές, είτε συντεχνιακές”, επισήμανε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, του συλλογικού έργου, «Τα Κοινά της Παιδείας: σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον του κυβερνητικού εγχειρήματος της Αριστεράς», το οποίο επιμελήθηκε.

Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί μια συλλογική απόπειρα κριτικής αποτίμησης του έργου που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας Οι συγγραφείς του τόμου στελέχωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γαβρόγλου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια της θητείας του έφτανε μόνο για τους μισθούς. “ Κάναμε μεταρρύθμιση χωρίς λεφτά” ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι η έλλειψη κονδυλίων λειτούργησε παραλυτικά.
Ευχαρίστησε τους συγγραφείς του έργου για τους οποίους είπε ότι “ κανείς δεν είχε άλλη ατζέντα”, ούτε ενδιαφερότανε για το όποιο αποτέλεσμα μετά τις εκλογές.

Για τον τον Τάσο Κουράκη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι είχανε ανοιχτή γραμμή και ότι “ θα μας λείψει”.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Γιάννη Παντή, που ήταν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι ο Γιάννης Παντής ήταν σύνθετη προσωπικότητα και εξαιρετικά πολύτιμη παρουσία.

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Ελευθερία Ζάγκα, ο κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και ο καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Δημήτρης Σταμάτης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θεόφιλος Σιχλετίδης.

Σχετικά Άρθρα