Υπό κατάληψη τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ

 Υπό κατάληψη τα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ

Υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών βρίσκονται τα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα συγκεκριμένα τρία δωμάτια στο υπόγεια του Πανεπιστημίου προήλθαν τόσο οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του 20χρονου φοιτητή μέσα στην σχολή του πριν από μερικές ημέρες, όσο και η σοκαριστική πράξη της διαπόμπευσης του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη στις 30/10 το 2020.

ΕΣΗΕΑ: Διέγραψε Πορτοσάλτε και άλλους 6 δημοσιογράφους

Όσον αφορά τον 20χρονο φοιτητή, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για την επίθεση σε βάρος του λαμβάνουν καταθέσεις και συλλέγουν υλικό από κάμερες της περιοχής αναζητώντας τους τουλάχιστον τρεις δράστες. Σημειώνεται ότι ο 20χρονος είναι στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ).

Στους τρεις χώρους που αποτελούν την «έδρα» αντιεξουσιαστών με την ονομασία «Στέκι της ΑΣΟΕΕ», υπάρχει καθημερινή παρουσία από τουλάχιστον 10-15 άτομα. Μάλιστα, χθες το έγινε συνέλευση για δράσεις αλληλεγγύης προς τα φυλακισμένα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη αλλά και του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Σχετικά Άρθρα