Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε φοιτητή – Συναγερμός στα πανεπιστήμια

 Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε φοιτητή – Συναγερμός στα πανεπιστήμια

Συναγερμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών) που παρακολούθησε την περασμένη Δευτέρα (11-10-2021) δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Το άτομο το οποίο εντοπίστηκε θετικό στην Covid-19, προσκόμισε αρνητικό rapid test κατά την προσέλευσή του στο ΑΠΘ, ωστόσο στη συνέχεια, παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώστηκε ότι νοσεί από κορονοϊό.

Στο νοσοκομείο εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – Αποσύρεται από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις -οπότε μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να κλείσει το τμήμα– και επιπλέον ειδοποιήθηκαν όλοι οι συμφοιτητές του, οι οποίοι είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι φοιτητές παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι μπήκαν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Σημειώνεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας- έχει ορίσει αριθμητικά τις καρέκλες εντός των αιθουσών, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος.

Για το λόγο αυτό, οι φοιτητές καλούνται από τη Σχολή να γνωρίζουν τις θέσεις που κάθονται στις αίθουσες διδασκαλίας σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.