Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ – Ουρά οι φοιτητές μέσα στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό (vid)

 Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ – Ουρά οι φοιτητές μέσα στη βροχή για ένα πιάτο φαγητό (vid)

Οι εικόνες που φτάνουν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκαλούν εντύπωση, προβληματισμό και ερωτήματα για το βαθμό της λειτουργικής ετοιμότητα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Δεκάδες φοιτητές περιμένουν για ώρα έξω από την Λέσχη στη βροχή, προκειμένου να φάνε μεσημεριανό. Όπως φαίνεται από το βίντεο που αναδημοσίευσε από το twitter η ellinofreneianet, η ουρά φτάνει μέχρι το τετράγωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Λέσχη έχει αναλάβει εργολαβική εταιρεία, η οποία λόγω υποστελέχωσης δεν θέτει σε λειτουργία όλες τις διανομές.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, από τις υποδομές που είναι διαθέσιμες για τη σίτιση των φοιτητών, δηλαδή από την Άνω και την Κάτω Λέσχη, τις περισσότερες μέρες ανοίγει μονάχα η Κάτω Λέσχη που φαίνεται και στο βίντεο. Ενώ όταν η Άνω Λέσχη είναι ανοιχτή, πάλι υπολειτουργεί, με ελάχιστες διανομές εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Το πρόβλημα που υπήρχε οξύνθηκε ακόμα περισσότερο λόγω των ελέγχων που πραγματοποιούνται στο φοιτητικό εστιατόριο σχετικά με την πανδημία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φοιτητών.