Ισχυρός σεισμός 6,3 στην Κρήτη – Αισθητός σε όλο το νησί – Βγήκε στους δρόμους ο κόσμος- Συναγερμός για τσουνάμι (vid)

 Ισχυρός σεισμός 6,3 στην Κρήτη – Αισθητός σε όλο το νησί – Βγήκε στους δρόμους ο κόσμος- Συναγερμός για τσουνάμι (vid)

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη και συγκεκριμένα ανοιχτά του Λασιθίου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 30 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός που έχει επίκεντρο στη θάλασσα ανοιχτά της Ιεράπετρας στο Λιβυκό Πέλαγος ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο ο κόσμος ταράχτηκε και βγήκε στους δρόμους, καθώς πρόσφατα εκεί χτύπησε ο εγκέλαδος, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό στο Αρκαλοχώρι.

Aκολούθησε ένας μετασεισμός 4 Ρίχτερ, μόλις 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο σεισμός αυτός δεν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό πριν μερικές ημέρες, αλλά από διαφορετικό ρήγμα προς την Ιεράπετρα.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες, να επέμβουν, αν και όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα