Κοροναϊός – Λαμία: Στο νοσοκομείο 30χρονη μητέρα και τα δίδυμα νεογέννητα

 Κοροναϊός – Λαμία: Στο νοσοκομείο 30χρονη μητέρα και τα δίδυμα νεογέννητα

Με κοροναϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας μία 30χρονη γυναίκα ενώ και τα δίδυμα μωρά της διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Η νεαρή γυναίκα, που ήταν ανεμβολίαστη, εισήλθε με συμπτώματα του κοροναϊού στο Νοσοκομείο, διανύοντας τις τελευταίες ημέρες της κύησής της.

Η 30χρονη ήταν θετική στην covid-19 – όπως και ο σύζυγός της – και λόγω της υποστήριξης που χρειάζονται συνήθως τα δίδυμα που κυοφορούσε, θα διακομιζόταν στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας όπου υπάρχει και ειδική μονάδα νεογνών. Ωστόσο, οι γιατροί της Μαιευτικής Κλινικής στο νοσοκομείο της Λαμίας αξιολόγησαν ότι έπρεπε να πραγματοποιηθεί η γέννα εκεί.

Πράγματι, η γυναίκα γέννησε και όλα πήγαν καλά, τόσο για κείνην όσο και για τα μωρά. Τα νεογέννητα, με τη φροντίδα στη συνέχεια και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής ετοιμάστηκαν για τη διακομιδή τους στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, αφού βρέθηκαν κι εκείνα θετικά στον κοροναϊό.

Η μητέρα τους αντίστοιχα εισήχθη στην Κλινική covid για παρακολούθηση μέχρι να είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της.

Σχετικά Άρθρα