Μειώνεται η λίστα της Βρετανίας με τις κόκκινες χώρες – Αναμένεται να μείνουν μόνο επτά

 Μειώνεται η λίστα της Βρετανίας με τις κόκκινες χώρες – Αναμένεται να μείνουν μόνο επτά

Μειώνεται η ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας με τις «κόκκινες χώρες» και από τη Δευτέρα αναμένεται να αφαιρεθούν 47 προορισμοί από την κατηγορία της υψηλής επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα μέρη δεν θα χρειαστεί να μένουν επί 10 ημέρες σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, μόνο επτά χώρες θα παραμείνουν στην κόκκινη λίστα.

Στη λίστα με τις χώρες που έχουν εγκρίνει εμβολιαστικά προγράμματα προστέθηκαν 37 προορισμοί, με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από εκεί να μην αναγκάζονται να μένουν μετά την άφιξή τους στη Βρετανία σε δεκαήμερη καραντίνα.

Ανάμεσα στους προορισμούς που βγήκαν από το κόκκινο η Ινδία, η Τουρκία και η Γκάνα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες που επιστρέφουν από χώρες που δεν βρίσκονται στο «κόκκινο», δεν θα χρειάζεται πριν από την άφιξή τους στη Βρετανία να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι μη εμβολιασμένοι που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί αλλά φτάνουν από προορισμούς που βρίσκονται στο «κόκκινο», θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την άφίξή τους, να μένουν για 10 ημέρες καραντίνα και να κάνουν δύο τεστ μοριακού ελέγχου.

Όσοι, από την άλλη, φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στο «κόκκινο», θα χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν από την άφιξή τους, να διαμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας και να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο τη δεύτερη και την όγδοη μέρα.

Σχετικά Άρθρα