Πέθανε 20χρονος από κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη – Δεν ήταν εμβολιασμένος

 Πέθανε 20χρονος από κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη – Δεν ήταν εμβολιασμένος

Ο 20χρονος είχε βρεθεί θετικός στο κοροναϊό, ενώ ήταν ανεμβολίαστος. Ο ίδιος είχε εμφανίσει επιδείνωση στην υγεία του, όμως έμεινε μια εβδομάδα στο σπίτι, αντί να βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε το σπάνιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο και οι γιατροί έκριναν σκόπιμη την διασωλήνωση του.

Παρόλα αυτά, λίγο πριν εισαχθεί στη ΜΕΘ για να διασωληνωθεί, έχασε την ζωή του.

Γκάγκα: Στη Θεσσαλονίκη χάσαμε ένα παιδί – Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε πως όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, τόσο λιγότερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας.

Στη Βόρεια Ελλάδα από τους 255 που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόλις 2 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πρόσφατα χάσαμε ένα νέο παιδί. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση- η πιθανότητα μειώνεται 20 φορές.

Η υπουργός τόνισε πως το σύστημα υγείας έχει πιεστεί τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ας είμαστε προσεκτικοί, είναι σημαντικό να μην έχουμε τα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρσι. Εκτός από τους ασθενείς με κορωνοϊό έχουμε και όλους τους άλλους ασθενείς», επισήμανε.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης πήρε στη συνέχεια το λόγο, τονίζοντας πως προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών.

«Γνωρίζω τις προκλήσεις, αλλά θα ανταποκριθούμε με επιτυχία» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η δουλειά που έγινε στον Οργανισμό ήταν σημαντική και «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την σύγχρονη κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα