Επίθεση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις – Αντιδράσεις στη ΝΔ για την “αρχηγική” εμφάνιση που οδήγησε στη διαγραφή Μπογδάνου (vid)

 Επίθεση Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις – Αντιδράσεις στη ΝΔ για την “αρχηγική” εμφάνιση που οδήγησε στη διαγραφή Μπογδάνου (vid)

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να “οικοδομήσει μια εικόνα διαφοροποίησης” του από τον πρωθυπουργό προκάλεσαν οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η χθεσινή αντίδραση του στη Βουλή σε υψηλούς τόνους όχι μόνο προκάλεσαν τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ αλλά προκαλούν και αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καθώς κάποιοι αφήνουν έμεσως αιχμές για αρχηγική εμφάνιση.

Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε ως υπουργό Εξωτερικών και εκπροσωπεί την κυβέρνηση του ίδιου. Στη συνέχεια, τονίζει ότι οι όποιος ενέργειές του « είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια

Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη.

Πάντως οι αναταράξεις στη ΝΔ γίνονται όλο και πιο συχνές όχι τόσο από τη διαγραφή Μπογδάνου, αλλά περισσότερο με τον τρόπο που έγινε δηλ. με την “έκρηξη” Δένδια και την εμφάνιση του στη Βουλή.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της ΝΔ”.

Στο πάνελ επικράτησε για λίγα δευτερόλεπτα σιωπή. Έπειτα ήρθε η δημοσιογραφική ερώτηση: “Θέλετε να πείτε κάτι μ’ αυτό;”. Απολύτως τίποτα άλλο είπε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος πιο πριν είχε μιλήσει για λάθος του κ. Μπογδάνου. “Η ντροπή είναι να μην έχεις καταλάβει ότι έχεις κάνει λάθος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι εμφανές ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης “έδειξε” τον Νίκο Δένδια ο οποίος την Τρίτη στη βουλή, με μία αρχηγική εμφάνιση, άδειασε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την εμφυλιοπολεμική ρητορική του.

Παράλληλα το βράδυ της τρίτης ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αξίωσε εξηγήσεις για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι “είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση. Είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια”.

Ο Θάνος Πλεύρης, κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Μιλώντας στο OPEN TV, ο προερχόμενος από τον ακροδεξιό χώρο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε αμήχανα να επικροτήσει την απόφαση σε βάρος του Κ. Μπογδάνου, με τον οποίο παραδέχθηκε ότι «έχει προσωπική σχέση». Ωστόσο, τα «μάσησε» για το λόγο της διαγραφής.

«Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει παντού ότι υπάρχει μια φιλοσοφία και μια αντίληψη που πρέπει να συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την αντίληψη που θέλει να εκφράσει κάποιος για ένα ιστορικό γεγονός την περίοδο του εμφυλίου. Έχει να κάνει με το πώς αυτό μεταφέρεται σε μια σύγχρονη εποχή και αντιστοίχως εάν και εφόσον χρησιμοποιούνται φράσεις που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ΝΔ» είπε αρχικά.

Επειδή δεν γινόταν κατανοητός, ο Θ. Πλεύρης με φανερό εκνευρισμό διευκρίνισε: «Δεν είναι λόγος της διαγραφής ότι εξέφρασε αντικομμουνιστικές θέσεις. Η συγκεκριμένη φράση, όπως ειπώθηκε, προφανώς απέχει παρασάγγας από τις αρχές και αξίες της παράταξης. Όταν εκφράζεις κάποιες τέτοιες θέσεις προφανώς δεν ανταποκρίνεσαι σ’ αυτές τις αρχές και αξίες. Ανταποκρίνεσαι σε αρχές και σκέψεις και συλλογικές απόψεις που εκφράζουν άλλα μορφώματα» είπε.

Σχετικά Άρθρα