Liberal: Ο Αρκουμανέας αποπέμφθηκε γιατί “ακολουθούσε τη γραμμή Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ”!

 Liberal: Ο Αρκουμανέας αποπέμφθηκε γιατί “ακολουθούσε τη γραμμή Πολάκη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ”!

Σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχωρά το φιλοκυβερνητικό Liberal του Θανάση Μαυρίδη σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και την αντικατάστασή του από τον καθηγητή παιδιατρικής Θεοκλή Ζαούτη. Η παραίτηση προκάλεσε έκπληξη καθώς δημιουργεί την αίσθηση της αποπομπής και της απόδοσης έμμεσα ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη στήλη Black Box του σάϊτ του Θανάση Μαυρίδη -ο οποίος θεωρείται συνομιλητής του Μεγάρου Μαξίμου και στηρίζει ανελλιπώς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό- αναφέρεται πως η παραίτηση-αποπομπή Αρκουμανέα κρύβει την πρόθεσή του να ακολουθήσει τη “γραμμή Πολάκη” όσον αφορά την διερευνώμενη υπόθεση στο ΚΕΕΛΠΝΟ την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναδείξει με πληθώρα στοιχείων.

Η υπόθεση αφορά και την περίοδο του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και εφόσον ευσταθεί το ρεπορτάζ του Liberal δημιουργεί σοβαρό θέμα για τις προθέσεις Αρκουμανέα, ενώ ίσως υπάρχουν και εσωκομματικές απολήξεις δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ θεωρείται πολιτικός -και όχι μόνο- φίλος του Βασίλη Κικίλια.

Γράφει συγκεκριμένα το Liberal:

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για την αιφνιδιαστική παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), η στήλη θα σας αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο, παρότι δυσκολεύεται πολύ να τον εξηγήσει.

Το στέλεχος στο οποίο η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τη νευραλγική θέση του επικεφαλής στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, επέμενε να ακολουθεί για κάποιον απροσδιόριστο λόγο τη «γραμμή Πολάκη» στις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, για χάρη του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει εξεταστική για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και φίλιες εφημερίδες όπως το Documento ανακάλυπταν κρυφές κρύπτες με έγγραφα και τιμολόγια.

Για την ακρίβεια ο παραιτηθείς πρόεδρος είχε δηλώσει αποφασισμένος να παραστεί σε δικαστήριο κατά του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και όσων συκοφαντικών κατηγοριών αποδόθηκαν εκείνη την περίοδο (2018) εναντίον του, και να υπερασπιστεί μέχρι κεραίας την προηγούμενη διοίκηση του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο έλυνε και έδενε ο πρώην υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Π. Αρκουμανέας δικαιολογούσε δεξιά – αριστερά την επιλογή του λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια θέση που είχε και το προηγούμενο Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να κατανοήσει την ανεξήγητη επιμονή του να υιοθετήσει τις πρακτικές Πολάκη. Εξ ου και ο ίδιος άδειασε το γραφείο του Σαββατιάτικα…

Σχετικά Άρθρα