Καταπέλτης η εισαγγελέας για Λιγνάδη: “Είναι άτομο επικίνδυνο με πάθη και εμμονές”

 Καταπέλτης η εισαγγελέας για Λιγνάδη: “Είναι άτομο επικίνδυνο με πάθη και εμμονές”

Καταπέλτης είναι στην πρότασή της η εισαγγελέας για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του. Όπως αναφέρει στην πρόταση της, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του για την παραπομπή του σε δίκη για τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους άλλωστε και κατηγορείται.

«Ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρει η εισαγγελέας, προτείνοντας την παραπομπή του σε δίκη αλλά και την παραμονή του στις φυλακές μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, αναφέροντας:

«Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».