Δένδιας: Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν επιτρέπει την πολυτέλεια καταψήφισης της συμφωνίας

 Δένδιας: Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν επιτρέπει την πολυτέλεια καταψήφισης της συμφωνίας

Μήνυμα να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, γιατί η τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών δεν επιτρέπει την πολυτέλεια της καταψήφισης της, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

«Οφείλουμε να εκπέμψουμε σαφές μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και ομόνοιας και θα είναι το ίδιο ισχυρό όπλο όπως και οι εξαιρετικές γαλλικές φρεγάτες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν θα καταψηφίσει την συμφωνία στην Ολομέλεια.

Χαρακτήρισε την συμφωνία με την Γαλλία κορυφαία στιγμή για να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα της πατρίδας μας, στην επίτευξη της οποίας ενεπλάκη ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αν ανατρέξετε στη μνήμη σας η Ελλάδα έχει αγοράσει πολύ ακριβά οπλικά συστήματα από την Γαλλία» είπε ο κ Δένδιας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ποτέ η Ελλάδα δεν κατάφερε να υπογραφεί ανάλογης μορφής συμφωνία με την ισχυρή αυτή χώρα και πως η υπογραφή της είναι μια τεράστια εθνική επιτυχία.

Αναφερόμενος δε στην τουρκική προκλητικότητα έφερε ως τελευταίο παράδειγμα ότι η Τουρκία έστειλε χθες νέα απαντητική επιστολή στον ΟΗΕ, ζητώντας εκ νέου αποστρατικοποιηση των νησιών του Αιγαίου. «Απορρίπτεται μετά πολλών επαίνων για πολλοστή φορά» κατέληξε ο Ν. Δένδιας.

Σχετικά Άρθρα