Ξεσπά ο Μπίγαλης για Μενδώνη – Πάριο: “Βαράνε το σαμάρι” (vid)

 Ξεσπά ο Μπίγαλης για Μενδώνη – Πάριο: “Βαράνε το σαμάρι” (vid)

«Ελέγξτε τους χώρους ότι τηρούν τα μέτρα ώστε να δουλέψουμε και λίγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπίγαλης, το οποίου η συναυλία ακυρώθηκε στην Καλαμαριά.

Έξαλλος με τον Θάνο Πλεύρη, τη Λίνα Μενδώνη και τους λοιμωξιολόγους, ζήτησε σε υψηλούς τόνους να μάθει, αν έγιναν έλεγχοι για το ποιοι τηρούν τα μέτρα, πριν αποφασίσουν το μίνι lockdown.

«Κάθε φορά που αυτό το ρημαγμένο, το σε κακό χάλι δημόσιο σύστημα υγείας, μπλοκάρει και ανεβαίνουν τα κρούσματα και δεν έχουν κρεβάτι τα νοσοκομεία… το πρώτο πράγμα που γίνεται τώρα τελευταία είναι να κλείνουμε τον μουσικό χώρο» είπε μεταξύ άλλων και έκανε λόγο για «απλά άλλο ένα επεισόδιο από το σίριαλ του κλεισίματος του δικού μας χώρου, του καλλιτεχνικού χωρίς βασικά να γίνει το αυτονόητο».

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου – Το συγκλονιστικό της μήνυμα: “Μάλλον τελικά έφυγα για κάπου καλύτερα…”

Όπως τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής, «στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ένα μοτίβο μέτρων βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να δουλέψουμε όλοι εμείς που είμαστε ενάμιση χρόνο σε ανεργία και που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και έχουμε συντριβεί».

«Κανένας άλλος χώρος δεν κλείνει, δεν αγγίζεται» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και ρωτάω εγώ τον Πλεύρη και τους λοιμωξιολόγους: ποιος έλεγξε αν -πριν κλείσει όλους τους χώρους της Θεσσαλονίκης- εφαρμόζονται τα μέτρα; Δεν είναι δίκαιο αυτό ρε παιδιά. Κάποιοι εφαρμόζουν τα μέτρα. Βγήκε κλιμάκιο; Αστυνομίας, ΕΟΔΥ, να ελέγξει τα μέτρα που ήδη έχουν θεσπίσει; Γιατί το κάνουν αυτό συνέχεια; Το 1-6 το πρωί να το καταλάβω. Τον χώρο το δικό μας κλείνουν μονίμως».

«Επειδή δεν μπορούν να βαρέσουν τον γάιδαρο -που λέει ο λαός- γιατί οι άλλοι χώροι έχουν εκπροσώπηση, έχουν κοινωνικό όγκο και πολιτικό κόστος, δεν τους αγγίζουν», σημείωσε», «και βαράνε το σαμάρι. Εμάς τους καλλιτέχνες που δεν έχουμε εκπροσώπηση, είμαστε λίγοι και δεν έχουμε πολιτικό κόστος. Και βάρα τους».

Για το πώς έγινε η συναυλία του Γιάννη Πάριου παρά τα νέα μέτρα ανέφερε:«Γιατί και καλά είναι θέατρο. Αλλά το θέατρο είχε μουσική εκδήλωση».

«Έρχεται και η Αθήνα» υπενθύμισε ο Κώστας Μπίγαλης. «Ας μην το κάνουν αυτό. Να ελέγξουν ποιοι τηρούν τα μέτρα».

Σκληρή κριτική άσκησε και στη Λίνα Μενδώνη, για την οποία- όπως είπε- «πολιτισμός είναι το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο και η Επίδαυρος».

«Θα έπρεπε αρωγός στους καλλιτέχνες που μας έχουν χτυπήσει σαν τα χταπόδια. Θα έπρεπε το Υπουργείο Πολιτισμού και η κ. Μενδώνη να ασχοληθεί. Η κ. Μενδώνη δεν έχει χρόνο όμως να ασχοληθεί με αυτά γιατί είναι πρωταγωνιστής στην τραγική φάρσα “Μενδώνη απούσα”. Για την κ. Μενδώνη πολιτισμός είναι το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο και η Επίδαυρος. Τους άλλους τους μικρούς δεν τους βλέπει, είμαστε αόρατοι. Να μιλήσει με τον Πλεύρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα